Piiraisen Kuntta®

Kainuusta kaikkialle
Suomeen

Kainuusta kaikkialle
Suomeen

Pyydä tarjous

Piiraisen Kuntta®

Kuntta, eli siirtovarvikko, on yksi viime vuosien suosituimmista pihamateriaaleista aina mökkipihoilta julkisiin kohteisiin asti. Kuntan avulla et ainoastaan luo viihtyisää pihamaata, vaan myös helpotat merkittävästi pihanhoitotöitäsi. Tämä ekologinen ratkaisu tuo pihallesi hetkessä luonnonkauniin metsämaiseman.

Huolehdimme koko toimitusketjusta nostopaikan valinnasta ja kuntan nostosta alkaen. Piiraisen Kuntta® toimitetaan perille modernilla kuljetuskalustollamme ja kuorma puretaan suoraan pihallesi. Piiraisen Viherpalvelu Oy:n yli 35 vuoden kokemus viherrakentamisesta takaa sen, että saatte kunttapihanne myös huolellisesti asennettuna – tarvittaessa pohjatöidenkin kera.

Ota yhteyttä

Mitä on kuntta?

Piiraisen Kuntta® on pääosin mustikka- ja puolukkavarpuista metsänpohjamattoa, jonka seasta löytyy yleensä myös kanervaa, variksenmarjaa, sammaleita ja joskus hieman jäkälääkin. Kuntta sopii moneen eri kasvuympäristöön ja se muuntautuu nopeasti paikan luontaisen kunttakasvuston mukaiseksi.

Kuntta nostetaan (pelastetaan) metsästä hakkuille meneviltä alueilta. Kahdeksan neliön kokoinen (2 x 4 m) ja noin 10 cm paksu kunttamatto rullataan ja toimitetaan metsästä suoraan pihamaalle. Tarvittaessa pienimme rullan pienemmiksi paloiksi paikan päällä toimituksen yhteydessä. Suosittelemme kuitenkin kuntan asentamista mahdollisimman isoina paloina, jolloin saumoja tulee vähemmän ja juuristo säilyy yhtenäisenä vähentäen kastelun tarvetta.

Kuntta pohjatyöt

Pohjatyöt

Paras asennuspohja kuntalle on vähäravinteinen hiekka-/hietamoreeni tai ohut hiekka, joka hienojakoisena sitoo kosteutta eikä vähäravinteisena ruoki rikkakasvustoa. Mikäli pohjamaa sisältää ravinteikasta maata tai valmista kasvustoa, toteutetaan pohjatöillä kuntalle sopiva alusta. Annamme tarkat ohjeet pohjatöihin ja tarvittaessa teemme nämä myös puolestanne.

Kuntta

Asennus

Kuntta asennetaan asettamalla palat tiiviisti toisiaan sekä pohjamaata vasten. Omatoimiselle asentajalle pienimme rullan tarvittaessa pienemmiksi paloiksi paikan päällä toimituksen yhteydessä kuljettajamme toimesta. Suosittelemme kuntan asentamista mahdollisimman suurina paloina, jolloin saumoja syntyy vähemmän. Tällöin myös juuristo säilyy yhtenäisenä parantaen kasvuunlähtöä sekä vähentäen hieman kastelun tarvetta.

Kuntta

Hoito

Kunttaa tulee kastella ensimmäisen kesän ajan, erityisesti asennuksen jälkeisinä viikkoina ja aurinkoisina päivinä. Helppo ja tehokas kastelu varmistetaan käyttämällä kätevää sadetinta. Kastelun jälkeen kuntan turvekerroksen tulisi olla selvästi kostea pohjaa myöten. Sateilla hoito järjestyy jo pitkälti kokonaan luonnon toimesta. Syksyllä asennetun kuntan hoidosta on huolehdittava myös seuraavan kevään ja kesän ajan. Asennuksen jälkeisen kesän kastelun jälkeen kuntta on käytännössä hoitovapaa, eikä se kaipaa peruskorjauksia. Voit nauttia oman pihamaasi antamasta ilosta, keräten mustikoita ja puolukoita parhaimmillaan jo samana syksynä.

Kuusi syytä valita Piiraisen Kuntta®

Pyydä tarjous

Referenssit

Ennen

Kuntta

Jälkeen

Ennen

Kuntta

Jälkeen

Ennen

Kuntta

Jälkeen

Ennen

Kuntta

Jälkeen

Ennen

Kuntta

Jälkeen

Ennen

Kuntta

Jälkeen

Ennen

Kuntta

Jälkeen

Usein kysyttyä

Mitä kuntta on?

Piiraisen Kuntta® on pääosin mustikka- ja puolukkavarpuista metsänpohjamattoa, jonka seasta löytyy yleensä myös kanervaa, variksenmarjaa, sammaleita ja joskus hieman jäkälääkin.

Kuntta sopii moneen eri kasvuympäristöön ja se muuntautuu nopeasti paikan luontaisen kunttakasvuston mukaiseksi. Enimmäkseen kuntta asennetaan erilaisien omakotitalojen pihoille, mökkipihoille, julkisille alueille (puistot, tienvarret, päiväkotien pihat) ja moniin muihin kohteisiin. Lue lisää.

Kuntan asentamisen onnistuminen alkaa hyvin tehdyistä pohjatöistä. Tämän jälkeen kuntan voi asentaa itse tai antaa ammattitaitoisen henkilöstömme tehdä työ sinun puolestasi. Ensimmäisen vuoden kunttaa tarvitsee kastella, mutta sen jälkeen se on usein kasvupaikasta riippuen hoitovapaa.

Piiraisen Kuntta® myydään neliöhinnoin ja hintaan sisältyy aina kaikki kustannukset rahdeista alkaen. Hinta muodostuu toimitusmäärän ja toimituksen sijainnin mukaan, sekä asennushinta kohteen olosuhteiden perusteella. Kuntasta annetaan tarjous aina tapauskohtaisesti, myös asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiden.

Kuntta voidaan asentaa keväästä syksyyn, yleensä toukokuusta marraskuun alkupuolelle asti. Kunttakauden pituus vaihtelee vuosittain lumen sulamisen ja tulon mukaan. Nyrkkisääntönä on, että maa pitäisi olla sulaa ja että lumi ei ole peittänyt maata.

Kuntta nostetaan metsästä hakkuille meneviltä alueilta. Ennen kuin alueella tehdään hakkuut, niin ehdimme pelastaa palasia sieltä täältä. Kahdeksan neliön kokoinen (2 x 4 m) ja noin 10 cm paksu kunttamatto rullataan ja toimitetaan metsästä suoraan pihamaalle. Lue lisää.

Parhaimmillaan voit saada omia marjoja pihalta jo ensimmäisenä kasvukautena. Kuntassa on yleensä eniten mustikka- ja puolukkavarpuja.
 

Piiraisen Kuntta tuotekortti

 

VYL: Kuntan toimitus- ja takuuehdot