Mihin kunttaa voi asentaa ja mitä se vaatii?

Kuntalla luodaan kaunista ja luonnollista ympäristöä monenlaisiin paikkoihin. Kunttaa voi asentaa koko maassa ja sitä käytetäänkin niin saaristoissa, kaupungeissa kuin vaikkapa Lapin mökeilläkin. Mökki- ja omakotitalopihojen lisäksi kuntta sopii kerrostalojen ja rivitalojen pihoille. Kuntta tuo luonnon kauneutta julkisiin ympäristöihin kuten puistoihin, hautausmaille, koulunpihoille sekä vaikkapa autoteiden ja jalkakäytävien varsille. Parhaimmillaan kuntta viihtyy puolivarjoisissa paikoissa, mutta se soveltuu myös varjoisiin sekä aurinkoisiin ympäristöihin.

Ennen kuntan asentamista on tärkeää huomioida paikan soveltuvuus kuntalle sekä käytettävissä olevat resurssit ja mahdollisuus kuntan kasteluun. Yleisesti ottaen kunttaa voidaan asentaa melkein millaiseen paikkaan vain, kunhan pohjatyöt ovat kunnossa ja kunttaa pystytään kastelemaan ensimmäisenä vuonna. Aurinkoisilla ja paahteisilla paikoilla kastelua tarvitaan enemmän, varjoisissa paikoissa pääsee tämän osalta helpommalla. Kuntta myös sopeutuu ja kasvillisuus muuttuu paikkaansa siten, että aurinkoisemmissa ympäristöissä kuivan paikat kasvit kuten puolukka ja kanerva lisääntyvät vuosien mittaan, kun taas vaikkapa mustikka ja sammal viihtyvät paremmin varjossa.

Kunttaa voi asentaa niin tasamaille kuin myös jyrkkiin rinteisiin. Kunttaa käytetään pääasiassa maa-alueilla, mutta toisinaan myös viherkatoillakin. Erityisesti kunttaa käytetään sellaisissa ympäristöissä, missä muun kasvillisuuden istuttaminen tai hoito on haastavampaa. Kuntta viihtyy hyvin paikoissa, jossa tämä saa elää rauhassa omaa elämäänsä eikä kärsi liiemmin liikkumisesta tai muusta kulutuksesta. Niin sanotuksi pelikentäksi kuntta ei siis sovellu, mutta kevyttä liikkumista ei tarvitse vältellä. Voit siis rauhassa napsia mustikat tai puolukat talteen omalta kauniilta pihamaaltasi, aivan kuten luonnossakin.

Piiraisen Viherpalvelulla on yli 35 vuoden kokemus viherrakentamisesta ja olemme asentaneet kunttaa 90-luvulta lähtien. Jos mietit, sopisiko kuntta sinun puutarhaasi tai muuhun kohteeseen, ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Autamme mielellämme. Yhteystiedot löydät täältä.