Mitä kuntta on?

Kuntta on metsänpohjamattoa, joka koostuu suurimmaksi osaksi mustikan- ja puolukanvarvuista, kanervasta, variksenmarjasta sekä erilaisista sammalista. Piiraisen Kuntta® nostetaan pääasiassa Kainuun alueen mäntykangasmetsistä. Kunttaa nostetaan vain hakkuille meneviltä metsäpalstoilta, ennen kuin metsäkoneet tulevat puita kaatamaan. Kuntan mukana toimitetaan aina alkuperätodistus, josta tulee nostoajankohdan lisäksi esille myös maanomistajan nimi sekä nostopaikan sijainti.

Kuntan asennus tapahtuu nopeasti ja se on heti asennuksen jälkeen käyttövalmis. Kunttapihan ylläpito on myös helppoa, koska leikkaamista ja lannoitusta ei tarvitse tehdä ollenkaan. Kuntan hoito tapahtuu kastelemalla tätä asennuksen jälkeisen ensimmäisen kesän ajan. Vähäinen hoitotarve tekeekin kuntasta myös ympäristöystävällisen vaihtoehdon. Kuntta on oikeaoppisesti toteutettuna pitkäaikainen sekä jatkossa parhaimmillaan hoitovapaa ratkaisu pihamaan toteutuksessa.

Kuntan edut eivät rajoitu vain vähäiseen ylläpitoon. Se edistää luonnon monimuotoisuutta tarjoamalla luonnollisen elinympäristön monille kasvi- ja eläinlajeille. Keväällä mustikan ja puolukan kukat houkuttelevat pölyttäjiä, ja loppukesällä kuntasta voi kerätä herkullisia marjoja. Mustikoiden ja puolukoiden lisäksi saatat löytää myös variksenmarjoja.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kuntta on kestävä, ekologinen, vähän huoltoa vaativa ja luonnollisen kaunis vaihtoehto puutarhaasi.