Kuntta

Kuntta: Mari ja Jari Suomalainen, Varsinais-Suomi

Turun kevätmessuilla ihastuimme Piiraisen kunttaan heidän osastollaan. Kuntta vaikutti todella laadukkaalta ja kuntan toimitustapa isoina leveinä rullina vakuutti meidät entisestään. Kaupunkikotimme pihassa meillä on ollut pienistä neliöistä rakennettua kunttaa ja sen juurtuminen kauniiksi niin, että saumat häipyisivät sulavasti, koska niitä on paljon, on kestänyt todella kauan. Tämän halusimme välttää. Tonttikatselmus taidettiinkin sopia jo heti seuraavalle viikolle. Vielä oli luntakin maassa kun Antti kävi mittaamassa kuntan määrän ja samalla ideoitiin jo alueita ja pohjan muotoa. Tarjous saatiin nopeasti ja kaupat lyötiin lukkoon. Päädyimme tilaamaan kuntan ”avaimet käteen” periaatteella.

Toukokuussa Piiraisen reippaat ja maailman mukavimmat asennusmiehet kävivät tekemässä pohjatyöt kuntalle ja kesäkuun alkupuolella samat miehet tulivat asennushommiin. Kuntta asennettiin kahdessa päivässä ja oli hienoa katsoa kun maisemat muuttuivat mökkitontilla kertaheitolla kaoottisesta upeaksi. Emme voisi olla tyytyväisempiä! Hoito-ohjeet olivat kattavat ja kastelun tärkeyttä painotettiin erityisesti, sillä meille osui hurja hellejakso heti kuntan asennuksen aikaan. Me otimme siitä kopin ja todellakin kastelimme. Hankimme myös ajastimella toimivat sadettimet ja ne helpottivatkin hellekesän armoilla olevan kuntan kastelua. Ajastettu kastelu oli helppoa ja vaivatonta. Pystyimme ajoittamaan kastelun pidemmät jaksot yöaikaan ja näin vältyttiin suurelta haihtumiselta. Oli tärkeää, että kuntta kastui pohjia myöden. Päivisin annettiin sitten useita lyhyempiä ”kesäsademaisia” kastelujaksoja.

Seuraavana kesänä kuntta oli loistavassa kunnossa. Tähän vaikutti varmasti myös meidän huolellinen kastelumme, mutta ennen kaikkea kuntan 100% hyvä laatu! Kuntta oli täynnä puolukkaa, variksenmarjaa ja kanervaa. Juuri sitä mitä toivottiin! Asentajat tekivät pohjat juuri toiveidemme mukaisesti. Kuntta näyttää siltä kuin se olisi ollut siellä aina ja yhdistyy sulavasti jo olemassa olevaan metsänpohjaan ja kumpuilee luonnollisesti maisemassa. Kaikki alkukohtaamisesta – kuntan asennukseen sujui vaivattomasti ja olemme enemmän kuin tyytyväisiä! ISO KIITOS KOKO PIIRAISEN TIIMILLE ❤️ Meillä on juuri alkanut uusi rakennusprojekti ja mieli tekisi jo tilata kunttaa maisemointiin. Mikään muu ei ole ollut tässä uudessa projektissa niin selvää kuin se, että kuntta tulee Piiraiselta!

Mari ja Jari Suomalainen, Varsinais-Suomi